Nav view search

Navigation

 Проектът ни „Книги в метрото” има за цел да стимулира желанието на хората да четат книги и да повишават своята информираност като цяло.
Инициативата се състои в поставянето на стелажи с книги във вестибюлите на няколко метростанции, където хората ползващи метрото могат да вземат книга и да я четат докато чакат и пътуват. Могат дори да я вземат вкъщи, за да дочетат книгата.  Условието е тя да бъде върната отново в метрото, за да може някой друг да й се наслади. Връщането на книгата може да стане на някоя от другите спирки, където има стелаж на „Книги в метрото”.

Спирките, с които стартира инициативата са : Стадион Васил Левски, Сердика, НДК линия, Софийски университет.

Ако желаете самите Вие да станете дарител в тази инициатива, моля свържете се с нас на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Ще се радваме, ако можем да проследим пътя на нашите-ваши книги. За целта можете да споделите откъде сте я взели и къде сте я върнали на страницата ни във Facebook: www.facebook.com/Politronik.

Инициативата „Книги в метрото” е некомерсиална и се осъществява изцяло в обществена полза. Тя е израз на желанието ни за повишаване на обществената осведоменост и гражданската култура в България.

Благодарим на Метрополитен ЕАД и всички дарители, които ни подкрепиха. Благодарим и на тези, които се включват в нашата инициатива като читатели.