Nav view search

Navigation

Старт на "Училище за граждани" за учебната 2014/2015 г.

Още две училища в София се присъединяват към проекта  "Училище за граждани".

Моделът на Ученически съвет „Училище за граждани”, който сдружение „Политроник” е разработил, ще бъде въведен в още две училища в София през учебната 2014/2015 г.

Това са 37-мо СОУ „Райна Княгиня” и 44-то СОУ „Неофит Бозвели”.   

Щастливи сме, че Директорите и на двете училища споделят нашето мнение за ползите от подобна форма на ученическо представителство. А желанието на учениците да подобряват своето училище – това ни мотивира още повече.

Благодарни сме за подкрепата на Фондация „Тръст за социална алтернатива”, която подкрепя работата ни в тези две училища.

poster school for citizens 4 small

Политроник на форум-изложение "Кариера с Кауза"

Re-Act беше организатор на първия форум-изложение "Кариера с Кауза", на който посетителите имаха възможността да се срещнат със социално-отговорни организации от неправителствения сектор. Събитието се проведе на 18 май в двора на СУ "Св. Климент Охридски".

 Политроник взе участие във форума като част от гражданския сектор в България. Очаквайте още снимки и подробности.

401791 479183158821286 1119483751 n

Приключи първи етап от работата на Политроник в 31 СУЧЕМ "Иван Вазов", гр.София - 23.12.2012г.

Успешно приключи първият етап от работата ни в 31во СУЧЕМ Иван Вазов, гр. София. За нас беше удоволствие да контактуваме с активните млади млади хора от Ученическия съвет.

С наша помощ те успяха да се обединят около идеята за една нова структура и отговорни лидери на ученическото представителство. Започнаха първите си заседания според новия устав и правила за провеждане на заседания. Започнаха работа с ентусиазъм и много нови идеи.

Сигурни сме в техния успех.

Политроник на среща за създаване на Национален ученически съвет - 24.01.2013г.

Представители на ГС Политроник са поканени като наблюдатели на срещата на Инициативния комитет по създаване на Национален ученически съвет и представители на софийските училища, която ще се проведе утре, 25.01.2013 от 14:30 ч на ул. Ген. Паренсов № 11.

Целта на срещата е да се представи идеята за Национален ученически съвет и ползите от такава организация.  

Проектът "Училище за граждани" в 31 СУЧЕМ "Иван Вазов", гр.София - 10.11.2012

Проектът „Училище за граждани” стартира в 31во СУЧЕМ, гр. София. В рамките на един месец, лекторите на ГС Политроник ще работят с Ученическия съвет, за да се опитат заедно с представителите на класовете и педагогическия съветник да изградят една работеща структура на Ученически съвет.

На първта презентация от проекта, членовете на Ученическия съвет ще бъдат запознати с принципите на правовата държава и отношенията гражданин – държава. Ще потърсим отговор на въпроса какво означава да си граждански активен в училище и по какъв начин Ученическият съвет се вписва в гражданското общество. Ще си поговорим за мисията и структурата, целите и изборите в един действащ Ученически съвет.